Bir Unbiased Görünüm Yangın Kapısı
Wiki Article
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde yek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Işlevsel evetğu denli göstermelik tasarımlara da mevla olan yangın bapları, camlı yangın bapları, müstacel çıkış bapları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bedii kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine uygun olarak yapım edilme seçeneklerine bile sahiptir.
Yangın emniyetliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha koca olduğu alanlarda da tercih edilir.
Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla denetçi edilen işleyiş sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Yangın bapları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden hariçarı çıkmasını ve daha azca esrar solumasını sağlamlar. İnsanlar yaman solumayı önemsiz kadar görebilir oysaki yangınlardan en çok can kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabilinden gazlar “yangın dumanı” solumaktan meydana geliyor.
Kapılar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 ekip yalnızca kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların de monte olması sağlam nakliye avantajları sağlamlamaktadır.
Esrar sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın anında Yangın Merdiveni Kapısı insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli yapıda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
İnsani muavenet tesislarınca dağıtılan yemekten almaya çallıkışan Gazzeli sivillerFatima Shbair/AP
Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavlükarar konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları vazgeçme etmek cebir ve güvensiz olacağı için yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.
Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi altına düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.
Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir diğeri de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında defa merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Check to enable permanent hiding of message bar and refuse all cookies if you do not opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.
Yangın bapsı kilidi takılmışrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli unsur panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin zayia düşmesidir.